Pathways Live Action Roleplay, Kalajoki

”Improvisaatioteatteria ilman yleisöä”

Live Action Roleplay on improvisaatioteatteria ilman yleisöä ja interaktiivista tarinan kerrontaa. Roolipelissä pelaajat luovat omat hahmonsa ja reagoivat improvisaation kautta luotuun maailmaan ja pääjuoneen.

Pathways Live Action Roleplayn nuoret saivat Nuoriso Leaderilta tukea huimat 500 euroa. Rahoituksella nuoret hankkivat tapahtumaa varten vaahtomuovimiekkoja, kangasta ja muuta tarpeistoa roolipeliä varten. Yksi ryhmän jäsenistä valmisti itse kankaasta ja nahasta rooliasuja muille pelaajille.

Suurin vaikutus on miekoilla, jotka vaikuttavat turvallisuuteen, koska niistä on tarkat ohjeet säännöissä. Se lieventää kynnystä astua mukaan peliin, kun ei tarvitse itse ostaa tai tehdä miekkaa.

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Viime vuonna tapahtuma oli kolmipäiväinen, mutta tänä vuonna vain yhden päivän. Tapahtuman järjestämiseen osallistui noin 10 nuorta ja tapahtumaan osanottajia oli parikymmentä. Osallistujamäärän odotetaan nousevan, sillä kyseessä on kasvava tapahtuma.

Tuntuu, että lähti sana kiertämään viime vuonna.

Pathways Live Action Roleplay ryhmän nuorten saama tuki ei ole hyödyttänyt pelkästään tapahtumaan osallistuneita, vaan he ovat lainanneet lavasteita lukion Macbeth-näytelmään.

Pathways Live Action Roleplay tapahtuma on aloittelijaystävällinen ja avoin kaikille lajista vähänkään kiinnostuneille. Tapahtuma on erinomainen mahdollisuus aloittaa harrastus ja ryhmä tahtoo painottaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen huomioon ottamista toiminnassaan.

Nuoret toteavat, että olisivat järjestäneet tapahtuman myös ilman tukea, mutta tapahtuma olisi toteutunut pienimuotoisempana. Lavasteiden hankinta olisi ollut työläämpää ja vastaavasti myös niiden toteutus olisi ollut tylsempi.

Nuoret pitävät Nuoriso Leaderin hakuprosessia helppona ja suosittelevat rahoitusta kaikille. Pathways Live Action Roleplay kruunattiin myös vuoden Nuoriso-Leader projektiksi!

Facebook: Pathways-larp

Nettisivut: https://sites.google.com/view/pathways-larp/front-page


Jaa sivu eteenpäin