Kiviniemen kynttilät

Projektin toteutusaika: Syksy 2023

Projektin toteutus: NYT-yritys

Mitä projektissa tehtiin:

Reisjärvinen Kiviniemen kynttilät syntyi Vuosi Yrittäjänä-ohjelman kautta. Opiskelijalle ohjelma tarjoaa hauskan ja käytännönläheisen työkalun yrittäjyyden sekä työelämätaitojen oppimiseen. Ohjelman aikana opiskelijat perustavat yksin tai ryhmässä oikealla rahalla toimivan NYT-yrityksen omien kiinnostustensa ja taitojensa mukaan. Opiskelijat voivat halutessaan osallistua myös kansallisiin kilpailuihin ja tapahtumiin.

Aatos ja Benjami Kiviniemi olivat kiinnostuneet yrittäjyydestä ja keksivät yhdessä idean alkaa valmistaa jätkänkynttilöitä NYT-yrittäjyyden kautta. Nuorena yrittäjänä olemisen parhaisiin puoliin kuuluu Aatoksen ja Benjamin mielestä vapaa työaika ja mahdollisuus päättää itse omista työtehtävistään. Nuoret huomasivat myös, että yhdessä työskentely oli tehokkaampaa ja mukavampaa kuin yksinyrittäjyys. Hinnoittelun nuoret yrittäjät kokivat helpoksi.

”Nuoriso Leader Rahoituksen ansiosta yritystoiminta saatiin nopeasti käyntiin ja tarvittavat materiaalit hankittua.”

Nuoriso Leader rahoitusta käytettiin työvälineisiin ja puihin, josta oli suuri apu yrityksen alkuvaiheessa.  Kiviniemet kokevat, että tulevaisuudessa mahdollinen yrittäjyys tuntuisi helpommalta, kun on jo vähän kerryttänyt kokemusta.

Paljonko tukea saatiin ja mitä sillä hankittiin:

Tukea myönnettiin 500 euroa.


Jaa sivu eteenpäin