Uusi biljardipöytä / biljardipöydän kunnostus

Projektin toteutusaika: 2023

Projektin toteutus: Nuorten ryhmän vapaamuotoinen projekti

Mitä projektissa tehtiin

Entinen biljardipöytä oli hyvin ränsistynyt ja kärsinyt monen vuoden kuluessa. Pöytä oli päässyt huonoon kuntoon, joka vei pelaamisesta ilon: pöydän kangas oli rikki, mailat kieroja ja kärsineitä sekä pöydän jalat niin löysät ja kuluneet ettei pöytä pysy suorassa. Oppilailta tuli pyyntö uuden paremman pöydän hankkimisesta. Biljardipöytä on usein välituntikäytössa. Tavoitteena oli innostaa uusia pelaajia koittamaan biljardia ja tarjoamaan nykyisillle parempia pelihetkiä. Projekti toteutettiin Merijärven NuVan kanssa yhteistyössä.

Kun pöytää alettiin ostelemaan, tuli ilmi että nykyistä suuresti kunnostamalla saataisi paljon parempi pöytä, kuin ostamalla uusi 1000 € budjetilla. Asiasta äänestettiin oppilaskunnassa, jossa päätettiin kunnostaa rahalla entinen uudenkaltaiseen kuntoon. Kunnostus oli menestys, ja entisestä pöydästä saatiin uudenvertainen. Pöydän jalat vaihdettiin, kangas uudistettiin, korit vaihdettiin ja uusia mailoja ostettiin. Pöytä stabiloitiin, jolloin pallot menevät suoraan. Opettajat ostivat mailat, mutta en löytänyt niistä kuittia. Kuvissa näkyy entiset mailat, sillä pöytä kunnostettiin ennen mailojen hommaamista.

Projekti oli menestys, sillä yläkoululaiset pelaavat uudistetulla pöydällä paljon enemmän, kuin ennen. Pöytä on myös pysynyt hyväkuntoisena tähän päivään asti.

Paljonko tukea saatiin ja mitä sillä hankittiin

Biljardipöydän huoltotyöt 930 €
Uudet mailat 100 €

Tukea 500 €


Jaa sivu eteenpäin