Aittakahvila, Nivala

”Nuoriso Leaderin tuella oli tietenkin merkitystä, sillä se oli hyvä lisä aineksien hankintaan.”

Nivalassa järjestettiin heinäkuun alussa herättäjäjuhlat, joka veti paikkakunnalle reilut 22 000 kävijää. Siispä viikonlopun mittaisen, suurehkon tapahtuman ajaksi oli mainio tilaisuus pistää pystyyn pop-up-kahvila, jonka hoksasi muiden muassa 17-vuotias Tuuli Järviluoma.

– Ollaan puhuttu suvun kanssa jo useita vuosia, että kun meillä on tässä isovanhempien maatalon pihapiirissä aitta, voisi täällä joskus järjestää myös kahvilan. Ja on kai minun leipomuksistakin vähän tykätty, Tuuli naurahtaa.

Kahvilan järjestämistä varten Tuuli ajatteli hakea Nuoriso Leaderilta tukea leivontarvikkeisiin ja tarjoiluastioihin, joihin hänelle myönnettiin tukea yhteensä 225 euroa. Kävijämäärä pääsi kuitenkin yllättämään leipurin, sillä etukäteen arviodun tuen määrä ei riittänytkään koko viikonlopulle.

– Nuoriso Leaderin tuella oli tietenkin merkitystä, sillä se oli hyvä lisä aineksien hankintaan, mutta olisin kyllä muutenkin toteuttanut kahvilan. Oma arvioni tuesta ei riittänyt kuin ehkä päiväksi, koska minulla ei ole aikaisempaa kokemusta kahvilan pitämisestä.

– Kahvilassa kävi todella paljon asiakkaita, yhteensä noin 200-300 ihmistä. Varsinkin perjantai oli kiireinen päivä.

Neljänä päivänä avoinna olleessa aittakahvilassa oli tarjolla muun muassa juustokakkua, pavlovaa, korvapuusteja, suolaista piirakkaa, pitsaa ja karjalanpiirakoita.

– Lisäksi tein myös itse jäätelöä. Juustokakku oli ehdoton ykkönen, sillä monet olivat päättäneet jo heti ovelta ottaa juuri sitä.

Tuulin apuna leipomisessa oli myös hänen siskonsa. Yöunet jäivät viikolla normaalia lyhyemmiksi, sillä kahvilan tuotteet tarjoiltiin vastaleivottuina: Juustokakku tehtiin valmistumaan edellisenä iltana, mutta muut tuotteet, kuten pitsat ja pullat, herättiin leipomaan aamulla ennen kahvilan aukeamista.

– Kahvila aukesi kello 10 ja suljimme sen illalla kahdeksalta. Kahvilan pitäminen oli aika työlästä, mutta samalla tosi kivaa!


Jaa sivu eteenpäin