PPK – Pelataan porukalla, Haapajärvi

''Tuki on mahdollistanut matalan kynnyksen osallistumisen, sillä nyt kenelläkään pelaaminen ei jää välineistä kiinni.''

Haapajärven Oksavan koululla on jo kolmen vuoden ajan kokoontunut pelikerho nimeltään PPK – Pelataan porukalla. Ajatus sitomattomasta, ilmaisesta ja kaikille avoimesta pelikerhosta oli syntynyt, kun koululla järjestetyssä pelipäivässä vanhemmat olivat innostuneet pelaamaan oppilaiden kanssa.

– Ajattelimme, että olisi mukava pelata yhdessä vapaa-ajallakin. Meillä ei ole pelatessa tiukkoja sääntöjä, mutta lähtökohtana on tietenkin turvallisuus. Kerhoon saa osallistua niin lapset kuin aikuisetkin aina silloin kun haluaa.

Pelikerho kokoontuu joka keskiviikko ympäri vuoden, kesäisin parhaimmillaan kolmekin kertaa viikossa. Pelaaminen tapahtuu kesällä pääasiassa ulkona ja lajeina on yleensä jalkapallo sekä salibandy. Talvisin porukka siirtyy pelailemaan koulun saliin muun muassa käsipalloa ja koripalloa, jota varten koulu on antanut heille ilmaisen salivuoron.

PPK - Pelataan porukalla, Haapajärvi - Nuoriso-Leader 1

Pelattuaan pari vuotta omilla sekä lainamailoilla ja joskus jopa lattiaharjoillakin, päätti pelikerho hakea tukea Nuoriso Leaderilta. Erilaisiin liikuntavälineisiin kuten sählymailoihin, suojalaseihin, palloihin ja peliliiveihin he saivat tukea yhteensä 450 euroa.

– Tuella oli meille todella iso merkitys, koska sen jälkeen meidän ei ole tarvinnut pelata enää lattiaharjoillakaan. Se on mahdollistanut myös matalan kynnyksen osallistumisen, sillä nyt kenelläkään pelaaminen ei jää välineistä kiinni. Suosittelemme tukea muillekin, etenkin matalan kynnyksen ryhmille!

Kolmen vuoden aikana pelikerhossa on käynyt ainakin 60 eri ihmistä, joista osa ulkopaikkakunniltakin. Keskimäärin paikan päällä on pelailemassa noin kymmenisen ihmistä, mutta väkimäärä vaihtelee usein 4-22 pelailijan välillä.

 

PPK - Pelataan porukalla, Haapajärvi - Nuoriso-Leader 2