Näytelmäryhmä, Pyhäntä

''Nuoriso Leader -tuki merkitsi meille paljon, koska saimme sen avulla hankittua puvut lumikille, kuninkaalle ja prinssille. Ilman sitä näytelmästä ei olisi tullut niin aito.''

Pyhännän yläkoulun 9. luokkalaisilla on edessään luokkaretki Tukholmaan toukokuun viimeisellä kouluviikolla. Ennen yhteistä matkaa heidän kuitenkin täytyy kerätä rahaa luokkaretkirahastoon, jonka vuoksi luokkalaiset päättivät toteuttaa musikaalinäytelmän.

– Halusimme tehdä jotain sellaista, mikä kiinnosti itseämme. Loppujen lopuksi koko 15 hengen ryhmä innostui ajatuksesta, kertovat Lyydia Tahkola, Elisa Tölli sekä Sanni Kamula.

Musikaalinäytelmän pohjaksi luokkalaiset päätyivät valitsemaan monille tutun sadun: Lumikki ja seitsemän kääpiötä. Luokka aloitti projektiin valmistautumisen alkuvuodesta ensin käsikirjoittamalla näytelmän ja sen jälkeen harjoittelemalla muutaman kerran vapaa-ajalla.

Näytelmäryhmä, Pyhäntä - Nuoriso-Leader 2

Luokkalaiset päättivät hakea Nuoriso Leaderilta tukea puvustukseen, jotta musikaalinäytelmästä tulisi aidompi. Tukea heille myönnettiin yhteensä 130 euroa.

– Nuoriso Leader -tuki merkitsi meille paljon, koska saimme sen avulla hankittua puvut lumikille, kuninkaalle ja prinssille. Ilman sitä näytelmästä ei olisi tullut niin aito, emmekä olisi ainakaan tätä näytelmää toteuttaneet.

Itse hakuprosessin kolmikko koki sekä helpoksi että selkeäksi tehdä.

– Suosittelemme kyllä Nuoriso Leaderia, sillä se on hyvä tapa toteuttaa oma projekti. Sen avulla saa hyvän pohjan toteutukselle.

Näytelmäryhmä, Pyhäntä - Nuoriso-Leader 1

Musikaalinäytelmä esitettiin yhden kerran maaliskuussa 2019. Luokkalaiset myivät näytelmän Pyhännän kulttuuritoimelle, joka puolestaan tarjosi kuntalaisille ilmaisen kulttuurikokemuksen. Katsojia saapuikin paikalle noin 120 henkeä.

– Meidän mielestä näytelmä meni niin hyvin kuin vain se pystyi menemään. Saimme paljon kehuja siitä, että näytelmä oli todella hyvä ja hauska.